Menu
Καλάθι

Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου: Λόγοι Σοφίας και Χάριτος

Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου: Λόγοι Σοφίας και Χάριτος
-15 %
Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου: Λόγοι Σοφίας και Χάριτος
Δωρεάν μεταφορικά
Για αγορές άνω των 40€ (Εντός Ελλάδος)
5,10€
6,00€
  • Στοκ: Διαθέσιμο
  • Κωδικός: 3088
  • Βάρος: 0.18kg

Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου - Λόγοι Σοφίας και Χάριτος-Άγιον Όρος

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

 

Α' - Ο Θεός ο κόσμος και ο άνθρωπος

Ο άνθρωπος που απομακρύνεται από τον Θεό, δεν βρίσκει ανάπαυση ψυχική, ούτε σε αυτή την ζωή, αλλά ούτε και στην άλλη. Διότι, όποιος δεν πιστεύει στον Θεό, μένει απαρηγόρητος και σε αυτή την ζωή, την πρόσκαιρη και στην μέλλουσα ζωή, καταδικάζει την ψυχή του αιώνια.

 

Β' - Η οικογενειακή ζωή και η ανατροφή των παιδιών

Όπως το τσαμπί αν το κόψεις από το κλήμα, χαλάει και δεν ωριμάζει, έτσι και ο έρωτας, αν τον χωρίσεις από το μυστήριο του γάμου, απ' όπου τρέφεται με την θεία Χάρι του Θεού, αργά ή γρήγορα θα χαλάσει.

 

Γ' - Οι δοκιμασίες - οι αρρώστιες και οι θλίψεις

Αν ξέραμε τι ωφέλεια έχουμε από τις ασθένειες δεν θα θέλαμε να γίνουμε καλά, θα θέλαμε να παραμείνουμε άρρωστοι, να υπομείνουμε, για να πάρουμε μία καλύτερη θέση στον Παράδεισο.

 

Δ' - Η πνευματική ζωή και η εξομολόγηση

Με την εξομολόγηση ο άνθρωπος πετάει από μέσα του ό,τι άχρηστο έχει και καρποφορεί πνευματικά.

 

Ε' - Ο διάβολος και η αμαρτία

Πόσες φορές ο διάβολος τύλιξε με την ουρά του όλη τη γή! Δεν τον αφήνει όμως ο Θεός, του χαλάει συνέχεια όλα του τα σχέδια.

 

ΣΤ' - Η πάλη με τους λογισμούς

Η μεγαλύτερη αρρώστια της εποχής μας είναι οι μάταιοι λογισμοί των ανθρώπων που φέρνουν το κοσμικό άγχος. Την γιατρειά την δίνει μόνο ο Χριστός, αρκεί να μετανοήσει ο άνθρωπος και να στραφεί στον Χριστό.

 

Ζ' - Η μοναχική ζωή

Επειδή στον Ουρανό η ζωή των ανθρώπων θα είναι αγγελική, ορισμένοι φιλότιμοι νέοι την αρχίζουν από αυτή τη ζωή. Γίνονται Μοναχοί και ζούν με παρθενία, υπακοή και ακτημοσύνη, αγγελικά.

 

Η' - Ερμηνεία Τεκνογονίας

Ο μακαριστός Γέροντας Παϊσιος, στα ανδρόγυνα που επιθυμούσαν να αποκτήσουν τέκνα και δεν μπορούσαν, συνιστούσε την Ερμηνεία Τεκνογονίας της Αγίας Θεομήτορος Άννης και την προσκύνησιν του ιερού λειψάνου και της Θαυματουργού εικόνας της που βρίσκονται στην ομώνυμη Ιερά Σκήτη του Αγίου Όρους. Εδώ την παραθέτουμε αυτούσια.....

 

Θ' - Επίκαιρα θέματα

Οι Τούρκοι μ'αυτά που έχουν κάνει και είναι πολλά, έχουν τα κόλυβα ζωσμένα στο ζωνάρι τους.

 

Ι' - Το Βυζάντιο ξανάρχεται

 

ΙΑ'- ΨΑΛΤΗΡΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Ο Άγιος Αρσένιος ο Καπαδόκης, ως ιερέας, χρειαζόταν να διαβάζει πολλές ευχές για τις διάφορες περιπτώσεις που τον καλούσαν οι άνθρωποι. Χρησιμοποιούσε όλους τους ψαλμούς από το Ψαλτήρι, ορίζοντας κι έναν ψαλμό ως ευχή για κάθε περίπτωση.Με την χρήση αυτή χρησιμοποιούσε το Ψαλτήρι και ο Γέροντος, το οποίο διάβαζε καθημερινά ολόκληρο.Το κείμενο είναι γραμμένο από τον ίδιο τον Γέροντα Παϊσιο.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, εάν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies πατήστε το (Χ) κουμπί δεξιά.
Για να μάθετε περισσότερα κάντε κλικ εδώ.